serbienresan.blogg.se

Gästblogg nummer 2!

Kategori: Allmänt

God kväll! Idag är det Lovisa som sitter framför skärmen då jag tänkte att ni ska få veta lite mer om min och Joannas praktikplats och hur vi har det! 
Restaurangen vi är på heter ´´Stari Bunar´´ eller ´´Gamla Brunnen´´ som den heter på svenska. Det är en mysig resaturang som serverar klassisk serbisk husmanskost. Den har i augusti i år haft öppet i 6 år och ägaren som heter Slavko var han som byggde upp hela stället. I personalen är de cirka 18-20 personer varav det är 9 stycken i köket, 6 i serveringen och resten är varukillar eller övrig personal. De har en meny med ca. 80 rätter och deras priser ligger på samma nivå som många andra restauranger här i Belgrad. Du får 1kg lamm för 1800 dinarer vilket motsvarar ca. 145 kronor så nu förstår ni kanske hur billigt det verkligen är att äta mat här nere! 
Vi trivs i vilket fall som helst oerhört bra på vårt ställe! Alla är helt underbart snälla och de vill verkligen lära oss allt de kan. Ingen i köket kan engelska men allt funkar jättebra ändå och vi får hjälpa till med det mesta! Att ha fått chansen att komma ner hit och praktisera är så fruktansvärt häftigt och vi kan inte med ord beskriva hur tacksamma vi är över denna resa. Nedan följer lite bilder vi tagit på vår restaurang! Tack för oss! :-)
Detta är köttfärs- och risfyllda löv. Mycket goda när de är tillagade i ugn med bechamelsås
Lite av de klassiska rätter som serveras!
En dessert som kan påminna dig om cheescake fast med en fastare och tyngre konstistens
 

KOMMENTARER:

  • Johanna Bartholdsson säger:
    2015-03-17 | 12:34:25

    Så härligt ni verkar ha det! Kul att ni tar in och inte låter er besväras av språkbarriärer!

Kommentera inlägget här: